Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa ma wiele twarzy o to jej pożywna strona, idealna gdy chcemy dziecku przemycić warzywa w zupie ;)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach, oraz porcję rosołową, marchew, seler, pietruszkę, por, czosnek, cebulę, oraz odrobinę soli. Gdy warzywa i mięso są już miękkie wyjmujemy je, a rosół przecedzamy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce, mięso obieramy, kroimy w drobne kawałki.
Wywar ponownie zagotowujemy i dodajemy ziemniak w kostkę, gdy zmiękną dodajemy przecier pomidorowy i odrobinę cukru. Chwilę gotujemy, następnie zabielamy zupę śmietaną. W kubku dokładnie mieszamy jajka z 2 łyżkami mąki, tak by powstała gęsta masa i powili wlewamy ją do gotującej się zupy, intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy pokrojone warzywa i mięso, przyprawiamy do smaku solą pieprzem, dodajemy odrobinę lubczyku i pyszna, pożywna zupka gotowa.