Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa ma wiele twarzy o to jej pożywna strona, idealna gdy chcemy dziecku przemycić warzywa w zupie ;)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2829
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6459
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2829
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6459
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz w kulkach, oraz porcję rosołową, marchew, seler, pietruszkę, por, czosnek, cebulę, oraz odrobinę soli. Gdy warzywa i mięso są już miękkie wyjmujemy je, a rosół przecedzamy. Marchewkę, seler i pietruszkę kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce, mięso obieramy, kroimy w drobne kawałki.
Wywar ponownie zagotowujemy i dodajemy ziemniak w kostkę, gdy zmiękną dodajemy przecier pomidorowy i odrobinę cukru. Chwilę gotujemy, następnie zabielamy zupę śmietaną. W kubku dokładnie mieszamy jajka z 2 łyżkami mąki, tak by powstała gęsta masa i powili wlewamy ją do gotującej się zupy, intensywnie mieszając. Na koniec dodajemy pokrojone warzywa i mięso, przyprawiamy do smaku solą pieprzem, dodajemy odrobinę lubczyku i pyszna, pożywna zupka gotowa.