Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , tak dla odmiany zdrowy, goracy kubek taki wyszedł poniedziałkowy i od razu jest bosko, zwiewnie, lekko i przyjemnie jak baloniki w lunaparku. Beaker Potwierdza - Meep Meep ... !!!
Pomidorowa z kiszonych pomidorów
Składniki
- 200 g kiszonych pomidorów
- 4 duże ziemniaki
- 2 marchewki
- Mięsiwo (np. żeberka wieprzowe)
- 1 cebula
- 1 mały seler
- Pieprz
- 1 łyżeczka oleju
- kilka kapeluszy suszonych grzybów
- kilka koszyczków suszonego kwiecia nagietka
- 2 litry wody
Składniki
- 200 g kiszonych pomidorów
- 4 duże ziemniaki
- 2 marchewki
- Mięsiwo (np. żeberka wieprzowe)
- 1 cebula
- 1 mały seler
- Pieprz
- 1 łyżeczka oleju
- kilka kapeluszy suszonych grzybów
- kilka koszyczków suszonego kwiecia nagietka
- 2 litry wody

Potrzebne przybory kuchenne
Garnek
Etapy przygotowania
Na rozgrzanym oleju w garnku blanszujemy cebulkę, marchew i seler przez ok 5 minut. Po czym należy zalać wszysto wodą , wrzucamy mięsiwo, grzybki i gotujemy do miękkości. Wrzucamy pokrojone ziemniaki i gotujemy kolejne 5 minut. Po czym wrzycić należy kiszone pomidory ze słoika (mogą być uprzednio zmiksowane ale też kilka całych warto zostawić dla dekoracji.

Doprawiamy pieprzem do smaku lub solą i całość podajemy udekorowane szczypiorkiem i kwiatami nagietków. (można też podawać z grzanką )

Przepis w Waszym wykonaniu (5)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 52
Ostatnio komentowane przepisy

Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 52



Składniki
- 200 g kiszonych pomidorów
- 4 duże ziemniaki
- 2 marchewki
- Mięsiwo (np. żeberka wieprzowe)
- 1 cebula
- 1 mały seler
- Pieprz
- 1 łyżeczka oleju
- kilka kapeluszy suszonych grzybów
- kilka koszyczków suszonego kwiecia nagietka
- 2 litry wody
Na rozgrzanym oleju w garnku blanszujemy cebulkę, marchew i seler przez ok 5 minut. Po czym należy zalać wszysto wodą , wrzucamy mięsiwo, grzybki i gotujemy do miękkości. Wrzucamy pokrojone ziemniaki i gotujemy kolejne 5 minut. Po czym wrzycić należy kiszone pomidory ze słoika (mogą być uprzednio zmiksowane ale też kilka całych warto zostawić dla dekoracji.
Doprawiamy pieprzem do smaku lub solą i całość podajemy udekorowane szczypiorkiem i kwiatami nagietków. (można też podawać z grzanką )
Dla mnie nowość, może być pysznie bo zdrowo na pewno!
Bardzo ciekawy przepis, jestem ciekawa jaki jest smak zupy.;)