Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale każda gotuje ją po swojemu. Ten przepis odbiega od klasycznego, choćby ze względu na obecność czosnku, ale ma też kilka innych sekretów, które czynią tę zupę wyjątkową. Spróbujcie, nie pożałujecie.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18198
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2548
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 216
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 276
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5437
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18198
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2548
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 216
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 276
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5437
Składniki
Gotujemy delikatny wywar z udek lub skrzydełek drobiowych. Warzywa - marchew, pietruszkę, selera i cebulę kroimy w kostkę i dusimy 5 minut na patelni, na której rozgrzaliśmy wcześniej łyżkę masła.
Warzywa wrzucamy do buliony (dopiero, gdy mięso będzie odchodzić od kości). Passatę wlewamy na patelnię po warzywach, wyciskamy czosnek i dodajemy ziele angielskie. Dusimy ok. 5 minut.
Do dużemu garnuszka wbijamy dwa jajka, dodajemy 3 łyżki mąki, szczyptę soli i energicznie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt "lejące", dodajemy jeszcze odrobinę mąki. Łyżką bądź przez lejek robimy porcjami kluski - gdy zetną się na powierzchni rosołu z warzywami, wyławiamy je na talerz i robimy kolejne.
Gdy zużyjemy całą przygotowaną na kluski masę, wszystkie wrzucamy do gotującej się zupy i dodajemy passatę z patelni. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy ok. 10 minut na niewielkim ogniu. Na koniec dodajemy pokrojony lub suszony koperek.
Do zupy możemy pokroić mięso, na którym gotowaliśmy pomidorową.