Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa z dzieciństwa ;)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 245
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9500
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Ugotować wywar z warzyw i skrzydełka. Dodać kostkę rosołową.
Gdy mieso i warzywa zmiękną dodac przecier pomidorowy (wg uznania). Doprawić solą i pieprzem.
Do miseczki wbić jajko plus żółtko. Dodać dwie czubate łyżki mąki i odrobine soli. Wyrobić na jednolitą, dosyć gęstą mase.
Do gotującej się pomidorowej, wlewamy cieńkim strumieniem ciasto, ciągle delikatnie mieszając zupe. Gotować minute, dwie. Gotową zupę posypać natką pietruszki.