Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1918
Dodano: 19.08.2009
Odsłon: 8738
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ugotować wywar z warzyw i skrzydełka. Dodać kostkę rosołową.
Gdy mieso i warzywa zmiękną dodac przecier pomidorowy (wg uznania). Doprawić solą i pieprzem.
Do miseczki wbić jajko plus żółtko. Dodać dwie czubate łyżki mąki i odrobine soli. Wyrobić na jednolitą, dosyć gęstą mase.
Do gotującej się pomidorowej, wlewamy cieńkim strumieniem ciasto, ciągle delikatnie mieszając zupe. Gotować minute, dwie. Gotową zupę posypać natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

kobra222 30 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Zupa normalna,tylko po co dodawać kostkę rosołową,skoro jest wywar mięsno-warzywny ?11 Kto głosował? | Odpowiedz

malenka35 24 października 2010Zgłoś do usunięcia
I juz mam pomysł na jutrzejszy obiadek *_*dzieki napewno jest pycha *_*11 Kto głosował? | Odpowiedz

oodziubusoo 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Zupka pyszna a nawet powiem wiecej moj maz nie znosi pomidorowej a ta bardzo mu smakowala :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 08 września 2009Zgłoś do usunięcia
Jako dziecko często taką jadałem...PYCHOTKA!!!11 Kto głosował? | Odpowiedz

klaudyna1957 19 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
super moja ulubiona zupa i kluseczki :)11 Kto głosował? | Odpowiedz

Sugarspice 19 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
pyszna! uwielbiam lane kluski w pomidorowce :)11 Kto głosował? | Odpowiedz