Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa z dzieciństwa ;)
Kluski śląskie po śląsku nazywane gumiklyjzy, są to kluski ze specyficznym wg...
Odsłon: 40247
To jest oczywiście przepis jeden z wielu, ale chyba najbardziej zbliżony do r...
Odsłon: 4920
Pyszne slaskie kluski.U mnie bez dziurki,bo zawsze robie bardzo gesty sos i t...
Odsłon: 12639
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 104
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 322
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 104
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 322
Składniki
Ugotować wywar z warzyw i skrzydełka. Dodać kostkę rosołową.
Gdy mieso i warzywa zmiękną dodac przecier pomidorowy (wg uznania). Doprawić solą i pieprzem.
Do miseczki wbić jajko plus żółtko. Dodać dwie czubate łyżki mąki i odrobine soli. Wyrobić na jednolitą, dosyć gęstą mase.
Do gotującej się pomidorowej, wlewamy cieńkim strumieniem ciasto, ciągle delikatnie mieszając zupe. Gotować minute, dwie. Gotową zupę posypać natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa cebulowa
Zupy
Zakwas na żurek
Zupy
Cukiniowo - marchewkowa zupa krem
Zupy
Żurek siostry Anastazji
Zupa cebulowa
Zupa cebulowa z grzankami z serem camembert bez dodatku wina wytrawnego. Idea...
Odsłon: 21
Zakwas na żurek
Przygotuj się na Święta Wielkanocne - ten zakwas potrzebuje 7 dni aby w pełni...
Odsłon: 107