Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8608
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7157
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327760
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Pozbietać szumowiny. Dodać oczyszczone i umyte warzywa - marchewki, pietruszkę, selera. Dodać obraną z łupin i opieczoną nad ogniem cebulę. Wsypać pieprz w ziarnach i sól. Gotować na wolnym ogniu ok godziny. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do czystego wywaru dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Dodać cukier do smaku i sól. Dodać śmietankę. Zupę podawać z ulubionym makaronem posypaną serem mozzarella i z kawałkami sera gorgonzola. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Smacznego