Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 78
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Pozbietać szumowiny. Dodać oczyszczone i umyte warzywa - marchewki, pietruszkę, selera. Dodać obraną z łupin i opieczoną nad ogniem cebulę. Wsypać pieprz w ziarnach i sól. Gotować na wolnym ogniu ok godziny. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do czystego wywaru dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Dodać cukier do smaku i sól. Dodać śmietankę. Zupę podawać z ulubionym makaronem posypaną serem mozzarella i z kawałkami sera gorgonzola. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Smacznego