Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1053
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 426
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 406
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1053
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 426
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 406
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą. Gotować. Pozbietać szumowiny. Dodać oczyszczone i umyte warzywa - marchewki, pietruszkę, selera. Dodać obraną z łupin i opieczoną nad ogniem cebulę. Wsypać pieprz w ziarnach i sól. Gotować na wolnym ogniu ok godziny. Wyjąć mięso i warzywa. Wywar przecedzić. Do czystego wywaru dodać koncentrat pomidorowy i zagotować. Dodać cukier do smaku i sól. Dodać śmietankę. Zupę podawać z ulubionym makaronem posypaną serem mozzarella i z kawałkami sera gorgonzola. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Smacznego