Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27121
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso umieścić w garnku i zalać wodą. Rozpocząć gotowanie. Usunąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa tzn marchewki, pietruszkę, selera i opaloną cebulę. Dodać pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolny ogniu ok 40 min. Zupę przecedzić. Do wywaru dodać passatę z ziołami i koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Dodać cukier i sól do smaku. Dodać śmietankę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zupę podać z makaronem oraz kawałkami sera mozzarella, pokrojonymi suszonymi pomidorami i pokrojonymi zielonymi oliwkami. Smacznego.