Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 516
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9542
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1147
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 516
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso umieścić w garnku i zalać wodą. Rozpocząć gotowanie. Usunąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa tzn marchewki, pietruszkę, selera i opaloną cebulę. Dodać pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolny ogniu ok 40 min. Zupę przecedzić. Do wywaru dodać passatę z ziołami i koncentrat pomidorowy. Gotować kilka minut. Dodać cukier i sól do smaku. Dodać śmietankę. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zupę podać z makaronem oraz kawałkami sera mozzarella, pokrojonymi suszonymi pomidorami i pokrojonymi zielonymi oliwkami. Smacznego.