Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa a'la meksykańska ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Łopatkę opłucz, zalej 1,5 litrem wody i posól. Gotuj do miękkości około 30 minut. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek. Zeszklij. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmaż do zarumienienia. Wrzuć do garnka z mięsem, przypraw do smaku papryką mieloną i papryką chili. Gotuj 20 minut.
Wrzuć do zupy pomidory z puszki, kukurydzę, fasolę. Gotuj razem 10 minut. Tortille pokrój w paseczki, skrop wodą, włóż na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Podgrzej.