Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa a'la meksykańska ;)
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Łopatkę opłucz, zalej 1,5 litrem wody i posól. Gotuj do miękkości około 30 minut. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekaną cebulę oraz rozdrobniony czosnek. Zeszklij. Dodaj paprykę pokrojoną w kostkę. Podsmaż do zarumienienia. Wrzuć do garnka z mięsem, przypraw do smaku papryką mieloną i papryką chili. Gotuj 20 minut.
Wrzuć do zupy pomidory z puszki, kukurydzę, fasolę. Gotuj razem 10 minut. Tortille pokrój w paseczki, skrop wodą, włóż na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu. Podgrzej.