Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa zupa krem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
W głębokim rondlu rozgrzej oliwę z oliwek. Pomidory umyj, wytnij zielone części, miąższ pokrój. Włóż na rozgrzaną oliwę.
Następnie dodaj posiekane ząbki czosnku, posiekaną część bazylii (kilka ładnych listków zostaw do dekoracji) i duś przez 10-12 minut.
Zupę lekko przestudź, dodaj do niej ser i wszystko zmiksuj. Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem.
Jeśli krem jest zbyt gęsty, możesz dodać nieco wody. Następnie gotuj jeszcze około 5 minut.
Pomidorową zupę krem podaj w kokilkach, udekorowaną listkami bazylii.
Możesz zrobić na niej kleksy ze śmietany. Świetnie smakuje także z grzankami.Źródło: Świat kobiety