Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, gęsta zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, marchewką i batatami
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 287
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 750
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1325
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3498
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 399
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 287
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 750
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1325
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3498
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 399
Składniki
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać. Marchewki pokroić w pół-plasterki. Przyprawy rozgnieść w moździerzu ( jeżeli nie są już zmielone).
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i chwilę smażyć, dodać czosnek, przyprawy i marchewki, chwilę podsmażyć mieszając. Całość zalać wywarem i gotować 20 minut.
Bataty pokroić w kostkę. Po 20 minutach dodać do zupy razem z soczewicą i gotować 10 minut, następnie dodać passatę pomidorową i gotować jeszcze 5 minut ( jak zupa będzie za gęsta dodać trochę wody). Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z natką pietruszki i łyżką jogurtu naturalnego.