Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, gęsta zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, marchewką i batatami
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7969
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7969
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 259
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 96
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2152
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 660
Składniki
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać. Marchewki pokroić w pół-plasterki. Przyprawy rozgnieść w moździerzu ( jeżeli nie są już zmielone).
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i chwilę smażyć, dodać czosnek, przyprawy i marchewki, chwilę podsmażyć mieszając. Całość zalać wywarem i gotować 20 minut.
Bataty pokroić w kostkę. Po 20 minutach dodać do zupy razem z soczewicą i gotować 10 minut, następnie dodać passatę pomidorową i gotować jeszcze 5 minut ( jak zupa będzie za gęsta dodać trochę wody). Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z natką pietruszki i łyżką jogurtu naturalnego.