Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, gęsta zupa pomidorowa z czerwoną soczewicą, marchewką i batatami
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17648
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15296
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5274
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17648
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15296
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5274
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Składniki
Cebule pokroić w kosteczkę, czosnek posiekać. Marchewki pokroić w pół-plasterki. Przyprawy rozgnieść w moździerzu ( jeżeli nie są już zmielone).
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, dodać cebulę i chwilę smażyć, dodać czosnek, przyprawy i marchewki, chwilę podsmażyć mieszając. Całość zalać wywarem i gotować 20 minut.
Bataty pokroić w kostkę. Po 20 minutach dodać do zupy razem z soczewicą i gotować 10 minut, następnie dodać passatę pomidorową i gotować jeszcze 5 minut ( jak zupa będzie za gęsta dodać trochę wody). Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać z natką pietruszki i łyżką jogurtu naturalnego.