Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja na pomidorówkę jest naprawdę bardzo smaczna, prosta, mocno pomidorowa. Oczywiście dodaję do niej zawsze przecier lub koncentrat pomidorowy (zazwyczaj ten własnej produkcji), lecz dodatkowo warto do niej dodać świeże pomidorki podsmażone z cebulką, czosnkiem na patelni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1982
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3180
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2004
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1982
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3180
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2004
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kości wołowe, kawałek mięsa wołowego, Vegetę, nastawiamy całość na małym ogniu. W tym czasie marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Natkę pietruszki, koperek, liście magi drobno siekamy i dodajemy razem z przecierem do zupy. Na patelni podsmażamy na małej ilości masła drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojone drobno pomidory. Całość co chwilę mieszamy, dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut aż pomidory zmiękną i zrobi się z nich papka. Zawartość patelni przekładamy do zupy, gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną w kubeczku z małą ilością odlanej zupy. Makaron gotujemy w osobnym garnku z małą ilością soli. Smacznego!