Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja na pomidorówkę jest naprawdę bardzo smaczna, prosta, mocno pomidorowa. Oczywiście dodaję do niej zawsze przecier lub koncentrat pomidorowy (zazwyczaj ten własnej produkcji), lecz dodatkowo warto do niej dodać świeże pomidorki podsmażone z cebulką, czosnkiem na patelni.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4191
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4191
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416544
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kości wołowe, kawałek mięsa wołowego, Vegetę, nastawiamy całość na małym ogniu. W tym czasie marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Natkę pietruszki, koperek, liście magi drobno siekamy i dodajemy razem z przecierem do zupy. Na patelni podsmażamy na małej ilości masła drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojone drobno pomidory. Całość co chwilę mieszamy, dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut aż pomidory zmiękną i zrobi się z nich papka. Zawartość patelni przekładamy do zupy, gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną w kubeczku z małą ilością odlanej zupy. Makaron gotujemy w osobnym garnku z małą ilością soli. Smacznego!