Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja na pomidorówkę jest naprawdę bardzo smaczna, prosta, mocno pomidorowa. Oczywiście dodaję do niej zawsze przecier lub koncentrat pomidorowy (zazwyczaj ten własnej produkcji), lecz dodatkowo warto do niej dodać świeże pomidorki podsmażone z cebulką, czosnkiem na patelni.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 75
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 494
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1881
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 75
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 494
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1881
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kości wołowe, kawałek mięsa wołowego, Vegetę, nastawiamy całość na małym ogniu. W tym czasie marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w kostkę dodajemy do zupy. Natkę pietruszki, koperek, liście magi drobno siekamy i dodajemy razem z przecierem do zupy. Na patelni podsmażamy na małej ilości masła drobno pokrojoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojone drobno pomidory. Całość co chwilę mieszamy, dusimy pod przykryciem przez ok. 10 minut aż pomidory zmiękną i zrobi się z nich papka. Zawartość patelni przekładamy do zupy, gotujemy przez pół godziny. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę wymieszaną w kubeczku z małą ilością odlanej zupy. Makaron gotujemy w osobnym garnku z małą ilością soli. Smacznego!