Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa? Także Twojego? To powspominajmy....
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3093
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 802
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3093
Składniki
Porcję rosołową zalewam wodą, dodaję marchewkę, pietruszkę, seler. Gotuję do miękkości. Dodaję lubczyk sól, pieprz oraz pomidory w puszce. Zabielam śmietaną.
Mieszam jajka z mąką i dodaję tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego. Lekko solę. Kładę ciasto widelcem na osolony wrzątek. Po zagotowaniu odcedzam.
Przekładam lane ciasto do zupy. Posypuję posiekaną pietruszką. Smacznego