Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorówka z lanym ciastem.

Pomidorówka z lanym ciastem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 656

Dodano:

Odsłon: 449

Smak dzieciństwa? Także Twojego? To powspominajmy....

Składniki

  • porcja rosołowa 1 szt.
  • marchewka 1 szt
  • pietruszka korzeń 1 szt
  • seler 1/2 szt
  • pomidory w puszce 1 szt.
  • śmietana 18 %
  • mąka pszenna 5 łyżek
  • jajka 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • lubczyk (maga)
  • pietruszka
  • woda
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcję rosołową zalewam wodą, dodaję marchewkę, pietruszkę, seler. Gotuję do miękkości. Dodaję lubczyk sól, pieprz oraz pomidory w puszce. Zabielam śmietaną.

  2. Mieszam jajka z mąką i dodaję tyle wody aby uzyskać konsystencję bardzo gęstego ciasta naleśnikowego. Lekko solę. Kładę ciasto widelcem na osolony wrzątek. Po zagotowaniu odcedzam.

  3. Przekładam lane ciasto do zupy. Posypuję posiekaną pietruszką. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń