Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostaje Ci rosół z niedzieli polecam przygotować pomidorówkę z ryżem albo makaronem. U mnie właśnie dzisiaj pomidorowa z ryżem. Zupka bardzo smaczna zabielana śmietaną 30 %. smakuje wybornie.
garnek, łyżka, sitko, szklanka o poj. 250 ml.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 257
Składniki
Rosół podgrzać do zagotowania na małym ogniu. Ryż przed gotowaniem przepłukać zimną wodą , ugotować na sypko według opisu na opakowaniu. Po ugotowaniu ryż dodać do rosołu, dodać również suszoną bazylię oraz rozmieszany wcześniej w niedużej ilości rosołu koncentrat pomidorowy. Wymieszać i zagotować. Na koniec zupę zabielić śmietaną 30 %. Smacznego Rada; Ryż można po przepłukaniu włożyć do gotującego się rosołu i gotować już w rosole.
Pomidorówka z ryżem gotowa do podania.