Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowy kapuśniak z fasolą

Pomidorowy kapuśniak z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 2560

Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy <3 Do tego pieczona fasola w pomidorach, poszatkowana kapusta i czegóż chcieć więcej? No, może więcej zupy ;)

Składniki

  • 4 ziemniaki średniej wielkości
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 1/2 główki małej kapusty
  • 1 puszka pieczonej fasoli w pomidorach
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • koperek
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans.
    Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń