Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona zupy z ciecierzycy. Natchnęła mnie zawartość lodówki :) Myślę, że idealna opcja na smutną pogodę. Mam nadzieję, że Wam zasmakuję.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16716
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23001
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16716
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23001
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie około 10 minut. Paprykę kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy aż cebula zrobi się miękka. W garnku przygotowujemy litr bulionu.
Do cebuli i papryki dodajemy pomidory oraz kukurydzę. Podsmażamy do zredukowania się soku z pomidorów. Dodajemy do bulionu. Doprawiamy przecierem, ostrą papryką, bazylią , octem balsamicznym oraz szczyptą soli. Dodajemy ciecierzycę. Gotujemy przez około 15-20 minut.