Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona zupy z ciecierzycy. Natchnęła mnie zawartość lodówki :) Myślę, że idealna opcja na smutną pogodę. Mam nadzieję, że Wam zasmakuję.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 172
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 153
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 172
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie około 10 minut. Paprykę kroimy w większą kostkę i dodajemy do cebuli. Smażymy aż cebula zrobi się miękka. W garnku przygotowujemy litr bulionu.
Do cebuli i papryki dodajemy pomidory oraz kukurydzę. Podsmażamy do zredukowania się soku z pomidorów. Dodajemy do bulionu. Doprawiamy przecierem, ostrą papryką, bazylią , octem balsamicznym oraz szczyptą soli. Dodajemy ciecierzycę. Gotujemy przez około 15-20 minut.