Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 755 Ocena: 5008
Dodano: 07.02.2020
Odsłon: 7892
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolny kawałek mięsa oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gdy mięso jest już miękkie dodać liście lubczyk - magii, natkę pietruszki, ziela angielskie oraz liście laurowe i nadal gotować do całkowitej miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie zebrać nadmiar tłuszczu i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do całkowitej miękkości ziemniaków w międzyczasie doprawiając do smaku ulubioną przyprawą z solą.
Jak już ziemniaki są wystarczająco miękkie dodać pokrojony por ( ja akurat mam mrożony bo swój z działki ), gotować chwilę na wolnym ogniu aby por się nie rozgotował a był miękki. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie kwaśnieje w zupie ).
Gdy por jest już miękki zupę zalać przygotowaną śmietaną i chwilkę zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna polecam serdecznie na chłodne dni, od razu na sercu robi się gorąco.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)