Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę u nas przymroziło ale przecież o to tej zimy chodziło. Dziś zaproponuję wam zupkę z pora, super rozgrzewająca i sycąca, pyszna zdrowa bo na swojej gąsce gotowana , warzywa też mam swoje i dlatego wiem co jem. Powiem wam szczerze choć sama w to nie wierzę ale zupka godna polecenia.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 183
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2085
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 183
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2085
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4449
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać dowolny kawałek mięsa oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gdy mięso jest już miękkie dodać liście lubczyk - magii, natkę pietruszki, ziela angielskie oraz liście laurowe i nadal gotować do całkowitej miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie zebrać nadmiar tłuszczu i dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do całkowitej miękkości ziemniaków w międzyczasie doprawiając do smaku ulubioną przyprawą z solą.
Jak już ziemniaki są wystarczająco miękkie dodać pokrojony por ( ja akurat mam mrożony bo swój z działki ), gotować chwilę na wolnym ogniu aby por się nie rozgotował a był miękki. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy i szczyptą cukru ( wtedy śmietana nie kwaśnieje w zupie ).
Gdy por jest już miękki zupę zalać przygotowaną śmietaną i chwilkę zagotować.
Zupka wyszła bardzo smaczna polecam serdecznie na chłodne dni, od razu na sercu robi się gorąco.