Zupy Przepis na:
Postny krupnik


Przepisów i artykułów: 2373 Ocena: 15286
Dodano: 22.03.2018
Odsłon: 452
Składniki
- Woda 1 litr
- Włoszczyzna 1 pęczek
- Kasza jęczmienna ½ szklanki
- Żółtko jaja 2 szt.
- Śmietanka 30% ½ szklanki
- Natka pietruszki
- Sól do smaku
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Wykonanie:
Włoszczyznę oczyścić, pokroić i zalać wodą z dodatkiem soli. Gotować do miękkości, pod koniec gotowania, wsypać kaszę i gotować do rozklejenia się kaszy. Do przygotowanej wazy wrzucić żółtka, dodać śmietanę i ugotowaną zupę i szybko zamieszać aby nie ścięły się żółtka. Posypać natką pietruszki i podawać.
Komentarze do przepisu (0)