Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8994
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11450
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 484
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy, aby wydobyć z nich aromat.
Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewki, pietruszkę i selera. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość zagotowaną wodą i podgotowujemy 10-15 minut. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy soczewicę.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukier. Gotujemy do miękkości warzyw.