Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś pomysł na pożywną, rozgrzewająca zupę z czerwoną soczewicą. Jest to świetna propozycja na jesienne, chłodne, deszczowe dni. Zapraszam :)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 845
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8251
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 845
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8251
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13105
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 429
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2264
Składniki
Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy przyprawy, aby wydobyć z nich aromat.
Do zrumienionej cebulki dodajemy pokrojone w kosteczkę marchewki, pietruszkę i selera. Chwilę podsmażamy.
Zalewamy całość zagotowaną wodą i podgotowujemy 10-15 minut. Wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 10 minut. Wrzucamy soczewicę.
Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i cukier. Gotujemy do miękkości warzyw.