Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na rozgrzewające i pożywne zupy. Ta, swoją konsystencją, aromatem i smakiem, przypomina grochówkę. Różnica polega na tym, że soczewicę w tym przypadku łatwiej i szybciej rozgotujemy, niż groch. Do godziny spokojnie się zmieścicie. Zapraszam na zaznajomienie się z przepisem, byście mogli ją we własnych domostwach przygotować.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9171
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6538
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10122
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9171
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6538
Składniki
Boczek, kiełbasę oraz słoninę kroimy w kostkę. Słoninę wytapiamy na suchej patelni, dodajemy boczek i kiełbasę. Smażymy kilka minut, wrzucamy posiekaną cebule, którą lekko szklimy. Pod koniec wkładamy posiekany czosnek, smażymy krótką chwilę, tak by puścił aromat. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy suszoną włoszczyznę, opłukaną soczewicę, gotujemy do momentu, kiedy zacznie się rozpadać.
Ziemniaki kroimy w kostkę, razem z majerankiem dodajemy do zupy i gotujemy przez 15-20 minut. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.