Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na rozgrzewające i pożywne zupy. Ta, swoją konsystencją, aromatem i smakiem, przypomina grochówkę. Różnica polega na tym, że soczewicę w tym przypadku łatwiej i szybciej rozgotujemy, niż groch. Do godziny spokojnie się zmieścicie. Zapraszam na zaznajomienie się z przepisem, byście mogli ją we własnych domostwach przygotować.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1939
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3176
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1939
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3176
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 26
Składniki
Boczek, kiełbasę oraz słoninę kroimy w kostkę. Słoninę wytapiamy na suchej patelni, dodajemy boczek i kiełbasę. Smażymy kilka minut, wrzucamy posiekaną cebule, którą lekko szklimy. Pod koniec wkładamy posiekany czosnek, smażymy krótką chwilę, tak by puścił aromat. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy suszoną włoszczyznę, opłukaną soczewicę, gotujemy do momentu, kiedy zacznie się rozpadać.
Ziemniaki kroimy w kostkę, razem z majerankiem dodajemy do zupy i gotujemy przez 15-20 minut. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.