Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla fanów brukselki:) Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa krem z brukselki. Możemy podawać ją z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2307
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18054
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2307
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18054
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Składniki
Brukselkę oczyszczamy z wierzchnich liści, przekładamy do garnka i zalewamy wodą - tyle wody by zakrywała brukselkę. Dodajemy szczyptę cukru i soli i gotujemy bez przykrycia 15-20 min. Następnie całość miksujemy na gładki krem. Wlewamy bulion, zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cząbrem. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.