Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis oryginalny jest z karmazynem, a że w Polsce trudno o świeże ryby... więc ja proponuję pstrąga. I pyszny też.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 18
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2596
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 747
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14035
Składniki
Formę żaroodporną wysmarowałem oliwą. Na dnie ułożyłem liście szpinaku, potem ziemniaki pokrojone w plasterki. Posypałem posiekaną natką, koperkiem i bazylią. Na wierzch położyłem rybę i na niej pokrojone pomidory.
Posypałem oregano, obficie polałem oliwą z oliwek. Wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika. Piekłem pod przykryciem 25 minut. Po tym czasie zdjąłem przykrycie i zapiekałem jeszcze 10 minut, aż ryba się zrumieniła.