Do góry

Zupy Przepis na:

Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17962

Dodano:

Odsłon: 655

Przepis oryginalny jest z karmazynem, a że w Polsce trudno o świeże ryby... więc ja proponuję pstrąga. I pyszny też.

Składniki

  • 2 pstrągi
  • 400 g swieżego szpinaku
  • 300 g ziemniaków
  • 2 pomidory pokrojone w kostkę
  • 4 ząbki czosnku pokrojone w plasterki
  • pół pęczka natki
  • pół pęczka koperku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • sól
  • pieprz
  • suszone oregano
  • oliwa z oliwek
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg na szpinaku z ziemniakami

Przygotowanie

  1. Formę żaroodporną wysmarowałem oliwą. Na dnie ułożyłem liście szpinaku, potem ziemniaki pokrojone w plasterki. Posypałem posiekaną natką, koperkiem i bazylią. Na wierzch położyłem rybę i na niej pokrojone pomidory.

  2. Posypałem oregano, obficie polałem oliwą z oliwek. Wstawiłem do bardzo gorącego piekarnika. Piekłem pod przykryciem 25 minut. Po tym czasie zdjąłem przykrycie i zapiekałem jeszcze 10 minut, aż ryba się zrumieniła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 czerwca 2015 Znakomita i bardzo smaczna propozycja na pstrąga :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 20 czerwca 2015 Niesamowicie pyszna zapiekana rybka, chętnie skosztuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń