Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś wstałam po nocce i patrząc na to, że jest już godzina 15 30 i trzeba coś szybko upichcić, zdecydowałam że ugotuję pyszną, szybką w wykonaniu kremową zupkę czosnkową. Uwielbiam ją, jest bardzo delikatna. Aromat czosnku w zupie jest bardzo subtelny, ale wyczuwalny. Co tu dużo gadać, sami spróbujcie ją przyrządzić i się przekonać:)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2610
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 745
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2610
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 745
Składniki
Masło rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki i czosnek, podsmażamy 5 minut. Całość przekładamy do garnka, zalewamy 1 l gorącej wody, dodajemy liść laurowy, sól, biały pieprz. Gotujemy ok. 30 minut, a następnie wyjmujemy liść laurowy i miksujemy zupę. Podajemy gorącą, posypaną żółtym serem oraz grzankami z bułeczki.