Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wielu przepisów na ramen. „Wsad” do bulionu jest luźną propozycją.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 715
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3001
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 537
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 715
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3001
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 537
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i smażymy na gorącym tłuszczu tofu, pokrojone wcześniej na kawałki. Smażymy, aż tofu nabierze złocistego koloru. Zdejmujemy z patelni, odkładamy na bok.
Do garnka wkładamy cebulę, czosnek, oliwę, sos sojowy, sos sriracha, ocet ryzowy i zalewamy bulionem. Gotujemy 10 minut, doprawiamy do smaku przyprawami.
Do gotującego bulionu dodajemy grzyby oraz noodles. Gotujemy makaron wg przepsiu na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania wrzucamy kapustę bok choy do garnka. Zdejmujemy z ognia, gotowe!