Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z wielu przepisów na ramen. „Wsad” do bulionu jest luźną propozycją.
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 80
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 96
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40753
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 80
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 96
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40753
Składniki
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i smażymy na gorącym tłuszczu tofu, pokrojone wcześniej na kawałki. Smażymy, aż tofu nabierze złocistego koloru. Zdejmujemy z patelni, odkładamy na bok.
Do garnka wkładamy cebulę, czosnek, oliwę, sos sojowy, sos sriracha, ocet ryzowy i zalewamy bulionem. Gotujemy 10 minut, doprawiamy do smaku przyprawami.
Do gotującego bulionu dodajemy grzyby oraz noodles. Gotujemy makaron wg przepsiu na opakowaniu. 2 minuty przed końcem gotowania wrzucamy kapustę bok choy do garnka. Zdejmujemy z ognia, gotowe!