Do góry

Zupy Przepis na:

Resztkowy rosół na pieczonej kaczce

Resztkowy rosół na pieczonej kaczce

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 8959

Przepis Ewy Wachowicz z 398 odcinka programu Ewa gotuje.

Składniki

  • korpus z pieczonej kaczki
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 mały seler
  • 1 por
  • ¼ kapusty
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 4-5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 goździki
  • sól
  • do podania: makaron i natka pietruszki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Resztkowy rosół na pieczonej kaczce

Przygotowanie

  1. Upieczone resztki z kaczki przełożyć do garnka z wodą. Dodać warzywa i przyprawy. Przykryć i na małym ogniu gotować przez 2 godziny.

  2. Podawać z makaronem, ugotowaną marchewką i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń