Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ribolitta to gęsta zupa wywodząca się z Toskanii. Poznałam ją będąc na wakacjach w Toskanii. Głównym jej składnikiem jest kapusta i fasola. Zagęszcza się ją małymi kawałkami chleba. Wywodzi się z kuchni ubogich którzy wykorzystywali resztki jedzenia. Bardzo smaczna, bardzo gęsta i syta.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3809
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3809
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
o garnka wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, wrzucić poszatkowaną kapustę, pokrojoną w słupki marchewkę oraz nieduże kostki ziemniaków. Cebulę pokroić w drobną kostkę, lekko podsmażyć na 1-2 łyżkach oleju, dodać do zupy. Gotować ok. 30 minut.
Doprawić solą, pieprzem. Wrzucić liście laurowe, odcedzoną fasolę oraz pokrojone w drobną kostkę pomidory, gotować jeszcze ok. 10 minut. Chleb pokroić w drobną kostkę, gotować jeszcze 10 minut. Zupa najlepsza jest na drugi dzień.