Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna włoska zupa warzywna, czyli ribolita, doskonale sprawdzi się o każdej porze roku. To sycąca i pyszna propozycja, która zasmakuje każdemu. Przepis pochodzi z 468. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 42589
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 10505
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Przełożyć do garnka i usmażyć (jeśli jest chudy to można podlać odrobiną oleju lub oliwy). Gdy zrobią się skwarki wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę. Wymieszać i podsmażyć. Dorzucić posiekaną cebulę i pokrojone w plasterki łodygi selera naciowego. Po chwili dodać posiekany czosnek, następnie drobno pokrojone pomidory z puszki – wraz z sokiem. Przyprawić bazylią i tymiankiem. Posolić. Zalać rosołem, przykryć i gotować przez 20 minut.
Po tym czasie dorzucić pokrojone liście jarmużu (wcześniej oderwać je od twardych łodyg). Dodać fasolkę. Pod przykryciem gotować przez 10 minut.
Podawać z grzankami natartymi czosnkiem (jedną umieścić na dnie miseczki, drugą włożyć do zupy po nalaniu). Udekorować tartym parmezanem.
Przepisy Zupy
Zupy
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
Zupy
Zupa jarzynowa
Zupy
Najlepsza zupa na świecie
Zupy
Zupa minestrone
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frank...
Odsłon: 713
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa to zupa składająca się jak sama nazwa mówi z warzyw i jarzyn....
Odsłon: 160