Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy rosół takie jak nasze babcie gotowały.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3165
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1853
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 502
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3165
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1853
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 502
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
Do dużego garnka wkładamy wcześniej zamoczone mięso w zimnej wodzie pół godzi przed gotowanie wywaru.
Obieramy warzywa myjemy mięso zalewamy zimną wodą najlepiej takiej ze studni (może być z kranu) dodajemy warzywa umyte sól,pieprz oraz kostkę bulionową.Opalany cebulę na czarno na małym ogniu. Wywar doprowadzamy do zagotowania i odstawiamy na 2-3 godz na bardzo wolny ogień.