Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół

Rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 86

Dodano:

Odsłon: 94

Pyszny domowy rosół takie jak nasze babcie gotowały.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół

Przygotowanie

  1. Do dużego garnka wkładamy wcześniej zamoczone mięso w zimnej wodzie pół godzi przed gotowanie wywaru.

  2. Obieramy warzywa myjemy mięso zalewamy zimną wodą najlepiej takiej ze studni (może być z kranu) dodajemy warzywa umyte sól,pieprz oraz kostkę bulionową.Opalany cebulę na czarno na małym ogniu. Wywar doprowadzamy do zagotowania i odstawiamy na 2-3 godz na bardzo wolny ogień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń