Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie grypowym, chyba każdy liczy na dobry rosołek. Sama właśnie jestem w trakcie infekcji i postanowiłam dziś go przygotować. Istotą każdego dania są dobre składniki, a więc kupujemy dobrego kurczaka i włoszczyznę od lokalnego rolnika. Już niedługo sama zamieszkam na wsi i będę korzystać z dobrodziejstw własnego ogródka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1909
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 791
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 352
Składniki
Kurczaka dzielimy, piersi odcinamy i wkładamy do lodówki bądź mrozimy. Pozostałe części wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą do wysokości 7/8 garnka, nastawiamy na duży palnik i gotujemy na mocnym ogniu. W tym samym czasię opalamy cebulę. Gdy pojawią się burzyny ściagamy je ,zmniejszamy płomień do minimum, wrzucamy włoszczyznę, cebulę i kostkę wołową.
Z warzyw najmniej dodaje pora bo daje dużo słodkości,mstaram się aby było dużo pietruszki i selera Gotujemy ok 2h po tym czasie, solimy, możemy dodać 2-3łodygi natki pietruszki, chwilę gotujemy. Po ok 15min wyjmujemy warzywa( prócz marchewki) oraz mięso. Podajemy z makronem. Smacznego