Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to tradycja polskiej kuchni czyli smakowity i aromatyczny rosół cielęco - drobiowy z dodatkiem suszonych borowików oraz makaronem. Smak tej klasycznej zupy, przeniesie nas w najwspanialsze smaki naszego dzieciństwa :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 27931
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2140
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 27931
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2140
Składniki
Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zbieramy powstały "szum".
Cebulkę podpiekamy nad ogniem. Marchewkę, seler, pietruszkę, por i kawałaek kapusty włoskiej dodajemy do gotującego się mięsa wraz z suszonymi borowikami, przypieczoną cebulką, listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Rosół gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a całość nabierze intensywnego smaku i aromatu.
Gotowy rosół doprawiamy odrobiną soli oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem i świeżą natką pietruszki. Życzę smacznego! :)