Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja to tradycja polskiej kuchni czyli smakowity i aromatyczny rosół cielęco - drobiowy z dodatkiem suszonych borowików oraz makaronem. Smak tej klasycznej zupy, przeniesie nas w najwspanialsze smaki naszego dzieciństwa :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4404
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34301
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 596
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4404
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1233
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 249
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34301
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 596
Składniki
Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia, a następnie zbieramy powstały "szum".
Cebulkę podpiekamy nad ogniem. Marchewkę, seler, pietruszkę, por i kawałaek kapusty włoskiej dodajemy do gotującego się mięsa wraz z suszonymi borowikami, przypieczoną cebulką, listkiem laurowym i ziarenkami ziela angielskiego. Rosół gotujemy na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie, a całość nabierze intensywnego smaku i aromatu.
Gotowy rosół doprawiamy odrobiną soli oraz pieprzem, a następnie przecedzamy. Podajemy z makaronem i świeżą natką pietruszki. Życzę smacznego! :)