Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie najlepszy na przeziębienie. Mega smaczny i niesamowicie rozgrzewający. Idealny na mroźne dni.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4845
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20748
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2460
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4845
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20748
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2460
Składniki
Przygotowujemy wywar drobiowy: Mięso myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (2-2,5 l). Dodajemy łyżeczkę soli, liście laurowe i kaffiru, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy do miękkości mięsa. Kurczaka wyjmujemy, wywar przecedzamy, przelewamy do garnka. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w słupki. Pieczarki oczyszczamy kroimy w plasterki. Czosnek i imbir obieramy, kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do zupy i gotujemy na wolnym ogniu, do momentu, kiedy jarzyny będą miękkie. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Podajemy z makaronem soba i posiekaną natką pietruszki.