Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsza polska zupa. Bardzo prosty przepis.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 225
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Elementy drobiowe, myjemy i zagotowujemy. Po zagotowaniu, odcedzamy, dokładnie płuczemy z burzyn, wkładamy do czystego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W ten sposób rosół będzie klarowny.
W międzyczasie sparzamy i gotujemy do miękkości warzywa.
Gdy mięso jest już miękkie (powinno być rozpadające), dodajemy warzywa, natkę pietruszki, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
Gotujemy makaron wg. przepisu. Podajemy z gorącym rosołem. Mięso w zależności od upodobań, albo podajemy osobno (polecam z sosem chrzanowym), albo spożywamy razem.
Należy pamiętać, aby makaron był al dente. Rozgotowany psuje smak rosołu.