Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsza polska zupa. Bardzo prosty przepis.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5881
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5881
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9711
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 335
Składniki
Elementy drobiowe, myjemy i zagotowujemy. Po zagotowaniu, odcedzamy, dokładnie płuczemy z burzyn, wkładamy do czystego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W ten sposób rosół będzie klarowny.
W międzyczasie sparzamy i gotujemy do miękkości warzywa.
Gdy mięso jest już miękkie (powinno być rozpadające), dodajemy warzywa, natkę pietruszki, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
Gotujemy makaron wg. przepisu. Podajemy z gorącym rosołem. Mięso w zależności od upodobań, albo podajemy osobno (polecam z sosem chrzanowym), albo spożywamy razem.
Należy pamiętać, aby makaron był al dente. Rozgotowany psuje smak rosołu.