Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsza polska zupa. Bardzo prosty przepis.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Składniki
Elementy drobiowe, myjemy i zagotowujemy. Po zagotowaniu, odcedzamy, dokładnie płuczemy z burzyn, wkładamy do czystego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W ten sposób rosół będzie klarowny.
W międzyczasie sparzamy i gotujemy do miękkości warzywa.
Gdy mięso jest już miękkie (powinno być rozpadające), dodajemy warzywa, natkę pietruszki, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
Gotujemy makaron wg. przepisu. Podajemy z gorącym rosołem. Mięso w zależności od upodobań, albo podajemy osobno (polecam z sosem chrzanowym), albo spożywamy razem.
Należy pamiętać, aby makaron był al dente. Rozgotowany psuje smak rosołu.