Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsza polska zupa. Bardzo prosty przepis.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 799
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12642
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 799
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12642
Składniki
Elementy drobiowe, myjemy i zagotowujemy. Po zagotowaniu, odcedzamy, dokładnie płuczemy z burzyn, wkładamy do czystego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W ten sposób rosół będzie klarowny.
W międzyczasie sparzamy i gotujemy do miękkości warzywa.
Gdy mięso jest już miękkie (powinno być rozpadające), dodajemy warzywa, natkę pietruszki, lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 15 minut.
Gotujemy makaron wg. przepisu. Podajemy z gorącym rosołem. Mięso w zależności od upodobań, albo podajemy osobno (polecam z sosem chrzanowym), albo spożywamy razem.
Należy pamiętać, aby makaron był al dente. Rozgotowany psuje smak rosołu.