Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Ja tak przygotowuję go co niedzielę :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44631
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182039
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 216
Składniki
Z natki obrywamy listki i siekamy drobno, łodygi związujemy bawełniana nitka z najbielszą częścią pora (nacinamy go wzdłuż , ale nie do samego końca). Warzywa razem z porowo-pietruszkowym bukietem wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół, opalamy na palniku gazowym, czosnek obieramy. Z naszego rosołku regularnie ściągamy "szumy" i dodajemy cebulę i czosnek. Gotujemy na małym ogniu, tak żeby lekko "bulkało" przez co najmniej dwie godziny (do chwili aż mięso zacznie się rozpadać)
Gałązki lubczyku dodajemy do rosołu na 10 minut przed końcem gotowania. Następnie przecedzamy rosołek przez sitko i doprawiamy do smaku. Ugotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do rosołu razem z posiekanymi listkami natki.
Podajemy z makaronem.