Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Ja tak przygotowuję go co niedzielę :)
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54159
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 508
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5434
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54159
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 508
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5434
Składniki
Z natki obrywamy listki i siekamy drobno, łodygi związujemy bawełniana nitka z najbielszą częścią pora (nacinamy go wzdłuż , ale nie do samego końca). Warzywa razem z porowo-pietruszkowym bukietem wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół, opalamy na palniku gazowym, czosnek obieramy. Z naszego rosołku regularnie ściągamy "szumy" i dodajemy cebulę i czosnek. Gotujemy na małym ogniu, tak żeby lekko "bulkało" przez co najmniej dwie godziny (do chwili aż mięso zacznie się rozpadać)
Gałązki lubczyku dodajemy do rosołu na 10 minut przed końcem gotowania. Następnie przecedzamy rosołek przez sitko i doprawiamy do smaku. Ugotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do rosołu razem z posiekanymi listkami natki.
Podajemy z makaronem.