Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile gospodyń tyle przepisów na rosół. Ja tak przygotowuję go co niedzielę :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1248
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13390
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 286
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1197
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1248
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13390
Składniki
Z natki obrywamy listki i siekamy drobno, łodygi związujemy bawełniana nitka z najbielszą częścią pora (nacinamy go wzdłuż , ale nie do samego końca). Warzywa razem z porowo-pietruszkowym bukietem wrzucamy do garnka, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień.
Cebulę obieramy i przekrawamy na pół, opalamy na palniku gazowym, czosnek obieramy. Z naszego rosołku regularnie ściągamy "szumy" i dodajemy cebulę i czosnek. Gotujemy na małym ogniu, tak żeby lekko "bulkało" przez co najmniej dwie godziny (do chwili aż mięso zacznie się rozpadać)
Gałązki lubczyku dodajemy do rosołu na 10 minut przed końcem gotowania. Następnie przecedzamy rosołek przez sitko i doprawiamy do smaku. Ugotowaną marchewkę kroimy w kosteczkę i dorzucamy do rosołu razem z posiekanymi listkami natki.
Podajemy z makaronem.