Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój niedzielny rosół ugotowany na mięsie wołowym, szyi indyczej oraz na porcji rosołowe z kurczaka. Rosół prosty w przygotowaniu i smaczny, a smak rosołu podbiła podsmażona cebulka. Polecam
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 260
Polecam.
Odsłon: 416
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2028
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 260
Polecam.
Odsłon: 416
Składniki
Mięso dokładnie myję, przekładam do garnka, zalewam zimną wodą, tak by mięso było zakryte i gotuję doprowadzając do zagotowania, zbieram łyżką wytworzone szumowiny. Gotuję wolno na małym ogniu. Jarzyny obieram , myję i dodaję do gotującego się rosołu, dodaję również obrane pokrojone ząbki czosnku oraz podsmażoną na gazie cebulę. Cały czas gotują na małym gazie dodaję ziarenka pieprzu , ziela angielskiego , sól do smaku ( najlepiej próbować ), opcjonalnie przyprawę Kucharek do smaku. oraz na koniec umyte liście . Rosół gotuję dalej na małym ogniu ma tylko „pyrkać” (powoli się gotować). Gotuje do miękkości mięsa i warzyw. Podaję z ugotowanym makaronem , z kawałkami mięsa oraz pokrojonymi warzywami. W razie potrzeby doprawić przyprawą w płynie. Smacznego
Rosół gotowy do podania.