Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój przepis na rosół, mój jest bardzo prosty, bez udziwnień, właśnie taki jaki znam od dziecka, bez dodatku liścia, ziela angielskiego czy czosnku, bez kostek rosołowych czy wegety, po prostu zdrowy i pyszny :) Taki delikatny rosołek możemy podać małemu dziecku czy seniorowi.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Mięsa myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do większego garnka ok. 5 l, zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowania. Musimy przypilnować początek, kiedy woda zaczyna wrzeć natychmiast przykręcamy kurek, zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, sól i pieprz w ziarnach, pozwalamy na powolne gotowanie tak aby nie bulgotał tylko pyrkał. Daje to nam gwarancję, że rosół będzie klarowny. Gotujemy do miękkości wołowiny, czyli mniej więcej 1,5 - 2 h. Przygotowane talerze z makaronem zalewamy gorącym rosołem, posypujemy natką i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego