Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój przepis na rosół, mój jest bardzo prosty, bez udziwnień, właśnie taki jaki znam od dziecka, bez dodatku liścia, ziela angielskiego czy czosnku, bez kostek rosołowych czy wegety, po prostu zdrowy i pyszny :) Taki delikatny rosołek możemy podać małemu dziecku czy seniorowi.
Mięsa myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do większego garnka ok. 5 l, zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowania.
Musimy przypilnować początek, kiedy woda zaczyna wrzeć natychmiast przykręcamy kurek, zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, sól i pieprz w ziarnach, pozwalamy na powolne gotowanie tak aby nie bulgotał tylko pyrkał.
Daje to nam gwarancję, że rosół będzie klarowny.
Gotujemy do miękkości wołowiny, czyli mniej więcej 1,5 - 2 h.
Przygotowane talerze z makaronem zalewamy gorącym rosołem, posypujemy natką i świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego
Nawet papież Franciszek, choć przecież nie polak, po coniedzielnej audiencji...
Odsłon: 11837
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 100
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26721
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 771
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 144
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 847
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 100
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 26721
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 771
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 144
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 847
Składniki
Mięsa myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do większego garnka ok. 5 l, zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowania. Musimy przypilnować początek, kiedy woda zaczyna wrzeć natychmiast przykręcamy kurek, zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, sól i pieprz w ziarnach, pozwalamy na powolne gotowanie tak aby nie bulgotał tylko pyrkał. Daje to nam gwarancję, że rosół będzie klarowny. Gotujemy do miękkości wołowiny, czyli mniej więcej 1,5 - 2 h. Przygotowane talerze z makaronem zalewamy gorącym rosołem, posypujemy natką i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Zupy
Zupa krem z pieczonych buraków
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 21
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Mam dziś dla was propozycję na pyszną zupę grochową z zapalaną mąką na wędzon...
Odsłon: 99