Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy ma swój przepis na rosół, mój jest bardzo prosty, bez udziwnień, właśnie taki jaki znam od dziecka, bez dodatku liścia, ziela angielskiego czy czosnku, bez kostek rosołowych czy wegety, po prostu zdrowy i pyszny :) Taki delikatny rosołek możemy podać małemu dziecku czy seniorowi.
Polecam.
Odsłon: 400
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1903
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Polecam.
Odsłon: 400
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1903
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 611
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1963
Składniki
Mięsa myjemy w zimnej wodzie, wkładamy do większego garnka ok. 5 l, zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowania. Musimy przypilnować początek, kiedy woda zaczyna wrzeć natychmiast przykręcamy kurek, zdejmujemy szumowiny, dodajemy warzywa, sól i pieprz w ziarnach, pozwalamy na powolne gotowanie tak aby nie bulgotał tylko pyrkał. Daje to nam gwarancję, że rosół będzie klarowny. Gotujemy do miękkości wołowiny, czyli mniej więcej 1,5 - 2 h. Przygotowane talerze z makaronem zalewamy gorącym rosołem, posypujemy natką i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego