Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa zupa prawie w każdym domu w niedziele. Najlepszy z kilku rodzajów mięs drobiowych .
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1491
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15759
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1491
Składniki
Mięso drobiowe dokładnie opłukaj, włóż do garnka zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia, zbierz szumowiny. Dodaj opaloną cebule, oraz obrane i opłukane warzywa . Dodaj sól i pieprz, liście, czosnek , ziele i pieprz w ziarenkach i gotuj na wolnym ogniu około 1,5 -2 godziny. Dopraw do smaku w razie potrzeby
Rosół podajemy z makaronem posypanym natką pietruszki .