Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem podgrzewanym następnego dnia. Stracił może kilka dużych oczek i lekko klarowność. Ale i tak był pyszny i dość klarowny.
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 133
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 325
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 407
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 101
Baza do zup jest sporym ułatwieniem podczas gotowania różnych potraw. Przydaj...
Odsłon: 133
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 325
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 407
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 101
Składniki
Mięso dzielimy na kawałki i dobrze płuczemy. Warzywa obieramy i płuczemy. Cebulę kroimy na krzyż do 1/2 wysokości. Do dużego saganka wkładamy mięso i *ZALEWAMY ZIMNĄ WODĄ. Klarowny rosół gotujemy *BEZ PRZYKRYCIA. W czasie gotowania mięsa na małym ogniu ( woda ma lekko pyrkać, puszczać oczka ), zbieramy szumowiny ścinającego się białka. Po ok. 30 minutach możemy dodać liście laurowe, ziele i pokrojone warzywa, bez cebuli. Po 20 -30minutach możemy wyjąć pałki kurczaka, pora, liście selera i lubczyku. Rosołu podczas gotowania lepiej *NIE NIESZAĆ. *SOLIMY DOPIERO JAK MIĘSO JEST MIĘKKIE. Na 15 minut przed końcem gotowania dodajemy cebulę i oczyszczone pałki kurczaka.
*MAJERANEK, aby zioło nie stało się gorzkie, dodajemy je pod koniec gotowania, tak jak pieprz. Ogólnie z warzywami rosół, może sobie pyrkać ok. 60-90 minut. W czasie gotowania uzupełniamy płyn dolewając *GORĄCĄ WODĘ.