Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół królewski to wspaniała i pożywna zupa z dodatkiem mięsa i warzyw. Choć czas przygotowania jest dość długi, to jest dość prosta w przyrządzeniu. Żaden niedzielny obiad czy rodzinna impreza nie może obejść się bez wazy tego pysznego dania.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5824
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9645
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Cebulę odłóż na bok, a resztę grubo posiekaj. Cebulę upraż nad ogniem. Żeberka umyj i pokrój na mniejsze części.
Kurczaka umyj i osusz. Pokrój go na drobniejsze części. Włóż go do dużego garnka razem z warzywami. Zalej całość wodą tylko do przykrycia wszystkich składników. Dodaj czarny pieprz, goździki, liście laurowe i ziele angielskie. Postaw zupę na minimalnym ogniu, by danie ledwo bulgotało, ale nie zagotowało się. Gotuj rosół przez 3 godziny.
Następnie dodaj grubo siekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotuj przez kolejne 30-60 minut na minimalnym ogniu. Odcedź bulion na sitku o drobnych oczkach. Wyjmij marchewkę i pietruszkę. Obierz kurczaka z mięsa. Rosół królewski podawaj z marchewką, pietruszką i mięsem, posypany koperkiem. Świetnie pasuje do niego makaron jajeczny.