Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół królewski to wspaniała i pożywna zupa z dodatkiem mięsa i warzyw. Choć czas przygotowania jest dość długi, to jest dość prosta w przyrządzeniu. Żaden niedzielny obiad czy rodzinna impreza nie może obejść się bez wazy tego pysznego dania.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 486
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 825
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 486
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 825
Składniki
Wszystkie warzywa umyj i obierz. Cebulę odłóż na bok, a resztę grubo posiekaj. Cebulę upraż nad ogniem. Żeberka umyj i pokrój na mniejsze części.
Kurczaka umyj i osusz. Pokrój go na drobniejsze części. Włóż go do dużego garnka razem z warzywami. Zalej całość wodą tylko do przykrycia wszystkich składników. Dodaj czarny pieprz, goździki, liście laurowe i ziele angielskie. Postaw zupę na minimalnym ogniu, by danie ledwo bulgotało, ale nie zagotowało się. Gotuj rosół przez 3 godziny.
Następnie dodaj grubo siekany lubczyk i natkę pietruszki. Gotuj przez kolejne 30-60 minut na minimalnym ogniu. Odcedź bulion na sitku o drobnych oczkach. Wyjmij marchewkę i pietruszkę. Obierz kurczaka z mięsa. Rosół królewski podawaj z marchewką, pietruszką i mięsem, posypany koperkiem. Świetnie pasuje do niego makaron jajeczny.