Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na rosół , który dzisiaj przedstawię jest bardzo prosty. Do dzisiejszego rosołu nie dodałam liści laurowych ani ziele angielskiego, dałam natomiast podpaloną cebulę dużo jarzyn no i najważniejsze kawałki kurczaka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3022
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2121
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 817
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10396
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3022
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2121
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 817
Składniki
Do garnka wkładamy umyte, oczyszczone kawałki kurczaka. Zalewamy wodą doprowadzamy do zagotowania. Gdy rosół się zagotuje zmniejszamy moc palnika i ściągamy szumowiny które się wytworzyły podczas gotowania.(zbieramy je łyżką cedzakową). Gdy rosół się gotuje przygotowujemy warzywa; marchewkę, pietruszkę seler, por, gałązki natki pietruszki i lubczyku po oczyszczeniu umyć. Cebulę obrać z łupiny , opalić nad palnikiem gazowym, albo używając palnika. Kiedy rosół jest klarowny dodajemy przygotowane warzywa. Gotujemy 30 minut na bardzo wolnym ogniu uważając aby rosół zbyt mocno się nie gotował (bo wtedy zrobi się kalny - mętny) ma tylko sobie pyrkać. Po tym czasie dodajemy przyprawy i gotujemy dalej do momentu aż mięsko i warzywa będą miękkie. Podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Rosół podczas gotowania.
podpalanie cebuli.
Rosół po ugotowaniu.
Rosół gotowy do podania.