Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde dziecko chciało serduszko jako dodatek do rosołu :)
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23091
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1176
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23091
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1176
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104924
Składniki
Rosół na serduszkach gotuje się jak każdy inny, smak jest delikatny a rosół nie tłusty. Serduszka opłukałam i obcięłam ewentualne wystające "rurki". Włożyłam je wraz z warzywami i dodatkami do zimnej wody, bez soli i natki i zagotowałam. Po godzinie można przyjść na gotowe. Tłuszczyk z serduszek się wytopi i powstaną z niego drobne oczka na rosole. Rosół doprawiłam solą i po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki. Z mąki i jaja z sola i kurkumą zrobiłam ciasto na lane kluski- u mnie obowiązkowe do rosołu. Wody dolałam tyle aby wyszło ciasto jak na geste naleśniki. Wylewałam je na osolony wrzątek, cienkim strumieniem i łyżką mieszałam wodę. Serduszek wystarczy dla każdego :)