Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, szybki rosół na niedzielę. Najbardziej smakuje dzieciom!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40649
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1042
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 258
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3373
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40649
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1042
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 258
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3373
Składniki
Skrzydełka myjemy, wkładamy do dużego garnka (ok. 4l) i zalewamy 2 l wody. Gotujemy na małym ogniu około 1/2. Następnie wrzucamy wszystkie obrane i umyte warzywa w całości, cebulę w łupinach. Dodajemy pieprz czarny (5 ziarenek), ziele angielskie (3-4ziarenka), 2 liście laurowe. Solimy wywar ( 1 płaska łyżka soli). Rosół po zagotowaniu zostawiamy na ogniu tylko „mrugający” na godzinę do półtorej. Na koniec doprawiamy jeszcze do smaku maggi, jeśli jest taka potrzeba. Aby rosół był klarowny nie można dopuścić do wrzenia, dlatego od początku gotujemy go na małym ogniu. Najlepszym dodatkiem do tradycyjnego rosołu jest makaron lub lane kluski. Rosół ze skrzydełek drobiowych jest bardzo delikatny w smaku, polecamy go zwłaszcza dla dzieci.
Rosół na skrzydełkach drobiowych gotowy!