Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i esencjonalny rosół na dwóch rodzajach mięs. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 196
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 227
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 296
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 51
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 354
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 196
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 227
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 296
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 51
Składniki
Mięso oprószyć solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać warzywa. Przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie wszystko przełożyć do dużego garnka z wrzątkiem. To, co zostanie po pieczeniu można wymyć odrobiną gorącej wody.
Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz pieprzem i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny.
Następnie dodać lubczyk, cynamon i suszone sliwki. Przykryć i gotować przez kolejną godzinę. Zakwasić sokiem z cytryny.
Podawać z makaronem, marchewką z rosołu i natką pietruszki.