Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i esencjonalny rosół na dwóch rodzajach mięs. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 181
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20112
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 181
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20112
Składniki
Mięso oprószyć solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać warzywa. Przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie wszystko przełożyć do dużego garnka z wrzątkiem. To, co zostanie po pieczeniu można wymyć odrobiną gorącej wody.
Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz pieprzem i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny.
Następnie dodać lubczyk, cynamon i suszone sliwki. Przykryć i gotować przez kolejną godzinę. Zakwasić sokiem z cytryny.
Podawać z makaronem, marchewką z rosołu i natką pietruszki.