Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny i esencjonalny rosół na dwóch rodzajach mięs. Przepis pochodzi z 433 odcinka programu "Ewa Gotuje".
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 8955
Gęś nadziewana kaszą i grzybami, podana z aromatycznym sosem na bazie czerwon...
Odsłon: 2503
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12177
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 84
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4226
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 18
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12177
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 84
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4226
Składniki
Mięso oprószyć solą. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać warzywa. Przykryć i na godzinę wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
Po tym czasie wszystko przełożyć do dużego garnka z wrzątkiem. To, co zostanie po pieczeniu można wymyć odrobiną gorącej wody.
Przyprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz pieprzem i pod przykryciem gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 2 godziny.
Następnie dodać lubczyk, cynamon i suszone sliwki. Przykryć i gotować przez kolejną godzinę. Zakwasić sokiem z cytryny.
Podawać z makaronem, marchewką z rosołu i natką pietruszki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Zupa naleśnikowa
Zupy
Zupa porowa z mięsem mielonym
Zupy
Zupa szpinakowa
Zupa krem z białych szparagów
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem koperku. W maju ko...
Odsłon: 17
Zupa naleśnikowa
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4226