Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie rurami. To bardzo zdrowa zupa, mocno kolagenowa, esencjonalna i jednocześnie bardzo smaczna. Kości długo gotowane nadają jej wyjątkowego sznytu.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10327
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 987
Składniki
Nóżkę z kurczaka i kości ze szpikiem przekładamy do garnka, zalewamy dwoma litrami wody. Dorzucamy marchew, seler, cebulę, grzybki suszone i koper. Wstawiamy na ogień. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień tak, aby wywar tylko pyrkał. Dodajemy przyprawy: łyżeczkę soli, liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Gotujemy wywar 3 godziny na bardzo małym ogniu.
Po tym czasie wyjmujemy z garnka mięso, kości, cebulę i koper.
Na koniec doprawiamy rosół do smaku cukrem, solą, pieprzem mielonym i maggi.
Podajemy rosół z makaronem ugotowanym osobno według instrukcji na opakowaniu.
Rosół świąteczny na rurze wołowej gotowy!
Polecamy również wyśmienity barszcz na rurze:
https://smaker.pl/przepisy-zupy/przepis-barszcz-z-rura,2041286,walek.html