Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny rosołek warzywny z rybnymi pulpecikami. Polecam na niedzielny obiad.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8981
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1002
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 223
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8981
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1002
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 223
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka) ,dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto. Warzywa obieramy ,kroimy i smażymy na oliwie. Zalewamy wodą (1,5 l),wsypujemy łyżeczkę soli ,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości jarzyn. Ryż gotujemy bez soli ,osączamy i dodajemy wraz z pulpecikami i posiekanym koperkiem i natką do rosołu. Całość gotujemy jeszcze 5 min.