Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny rosołek warzywny z rybnymi pulpecikami. Polecam na niedzielny obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 749
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 749
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1396
Składniki
Paprykę tniemy na paski skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy do miękkości ,studzimy. Dorsza obieramy ,oddzielamy ości. Dorsza ,cebulę i paprykę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa (najmniejsze oczka) ,dodajemy surowe jajko. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto. Warzywa obieramy ,kroimy i smażymy na oliwie. Zalewamy wodą (1,5 l),wsypujemy łyżeczkę soli ,dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości jarzyn. Ryż gotujemy bez soli ,osączamy i dodajemy wraz z pulpecikami i posiekanym koperkiem i natką do rosołu. Całość gotujemy jeszcze 5 min.