Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowe niedzielne danie w wielu polskich domach
Mięso myjemy i wkładamy do dużego garnka. Wody nalewamy tyle aby mięso było zakryte. Gotujemy na małym ogniu. powstałe szumowiny zbieramy łyżką lub małym sitkiem.
Cebulę obieramy i opalamy na palniku aby zrobiła się trochę przypalona. Marchewkę, seler, pietruszkę i czosnek obieramy. Por dokładnie myjemy.. Wszystkie warzywa oprócz cebuli i czosnku kroimy na mniejsze kawałki (na pół lub na 4 części). Warzywa dodajemy do garnka jeśli mięso jest już ścięte.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Rosół pozostawiamy na małym ogniu przez 2 godziny, tak aby bulgotał ale nie gotował się.
Po 2 godzinach dodajemy do rosołu kostkę rosołową do smaku oraz sól i pieprz według uznania. Przyprawiony rosół gotujemy jeszcze 1 godzinę.
WSKAZÓWKI
-Pamiętajmy aby rosół delikatnie bulgotał, a nie gotował się.
-Ugotowaną marchewkę można wykorzystać i pokroić w kostkę aby podać ją wraz z rosołem.
-Ugotowane mięso można wykorzystać do zrobienia farszu na pierogi, krokiety czy uszka.
chyba każdy lubi sobie od czasu do czasu zjeść coś z fast foodu.Ja zazwyczaj...
Odsłon: 72035
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 56
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 404
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 321
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 300
Sezon na rabarbar w pełni proponuje pyszne kruche ciasto z rabarbarem pianką...
Odsłon: 56
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 404
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 321
Zapiekane pieczarki z kurczakiem to niezwykle smaczne i sycące danie, które m...
Odsłon: 300
Składniki
Mięso myjemy i wkładamy do dużego garnka. Wody nalewamy tyle aby mięso było zakryte. Gotujemy na małym ogniu. powstałe szumowiny zbieramy łyżką lub małym sitkiem.
Cebulę obieramy i opalamy na palniku aby zrobiła się trochę przypalona. Marchewkę, seler, pietruszkę i czosnek obieramy. Por dokładnie myjemy.. Wszystkie warzywa oprócz cebuli i czosnku kroimy na mniejsze kawałki (na pół lub na 4 części). Warzywa dodajemy do garnka jeśli mięso jest już ścięte.
Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Rosół pozostawiamy na małym ogniu przez 2 godziny, tak aby bulgotał ale nie gotował się.
Po 2 godzinach dodajemy do rosołu kostkę rosołową do smaku oraz sól i pieprz według uznania. Przyprawiony rosół gotujemy jeszcze 1 godzinę.
WSKAZÓWKI -Pamiętajmy aby rosół delikatnie bulgotał, a nie gotował się. -Ugotowaną marchewkę można wykorzystać i pokroić w kostkę aby podać ją wraz z rosołem. -Ugotowane mięso można wykorzystać do zrobienia farszu na pierogi, krokiety czy uszka.
Przepisy Zupy
Zupy
Zielone gazpacho
Zupy
Pomidorowa Magdy Gessler
Zupy
Szybka pomidorowa na rosole
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zielone gazpacho
Gazpacho pochodzi z Hiszpanii, gdzie jest bardzo ciepło. Dlatego zupy na zimn...
Odsłon: 11
Pomidorowa Magdy Gessler
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową...
Odsłon: 2854