Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś swojska, którą dostałam od szwagra nutą całego rosołu jest rozmaryn oraz czosnek niedźwiedzi
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 339
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15120
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3071
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać udka swojskiej gęsi, przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe. Zagotować a następnie na wolniutkim ogniu gotować do pół miękkości mięsa, w czasie gotowania dodać opaloną cebulę oraz pozostałe przyprawy
Rosół z dodanym rozmarynem należy gotować co najmniej 30 minut ponieważ suszone igiełki rozmarynu są twarde, pod koniec dodać pieprz ziarnisty czarny jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a gdy mięso jest już miękkie dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i na wolniutkim ogniu gotować przez 5 minut
Ugotowany rosół podawać z dowolnym makaronem kupnym lub swojskim, dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam