Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś swojska, którą dostałam od szwagra nutą całego rosołu jest rozmaryn oraz czosnek niedźwiedzi
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2544
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 527
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 609
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7041
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać udka swojskiej gęsi, przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe. Zagotować a następnie na wolniutkim ogniu gotować do pół miękkości mięsa, w czasie gotowania dodać opaloną cebulę oraz pozostałe przyprawy
Rosół z dodanym rozmarynem należy gotować co najmniej 30 minut ponieważ suszone igiełki rozmarynu są twarde, pod koniec dodać pieprz ziarnisty czarny jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a gdy mięso jest już miękkie dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i na wolniutkim ogniu gotować przez 5 minut
Ugotowany rosół podawać z dowolnym makaronem kupnym lub swojskim, dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam