Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś swojska, którą dostałam od szwagra nutą całego rosołu jest rozmaryn oraz czosnek niedźwiedzi
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20981
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 314
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 412
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20981
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 314
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 412
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać udka swojskiej gęsi, przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe. Zagotować a następnie na wolniutkim ogniu gotować do pół miękkości mięsa, w czasie gotowania dodać opaloną cebulę oraz pozostałe przyprawy
Rosół z dodanym rozmarynem należy gotować co najmniej 30 minut ponieważ suszone igiełki rozmarynu są twarde, pod koniec dodać pieprz ziarnisty czarny jeśli będzie potrzeba doprawić do smaku przyprawą uniwersalną a gdy mięso jest już miękkie dodać drobno pokrojoną świeżą natkę pietruszki i na wolniutkim ogniu gotować przez 5 minut
Ugotowany rosół podawać z dowolnym makaronem kupnym lub swojskim, dokładny opis znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam