Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny rosołek z dodatkiem dyni. Polecam.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2810
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2810
Składniki
Do garnka z zimną wodą dodajemy skrzydełka i udka z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu 30-40 minut. Marchewkę, pietruszkę, por i seler kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Cebulę opalamy na palniku u również dodajemy do garnka. Wrzucamy również liście laurowe i ziele angielskie. Rosół gotujemy na najmniejszym ogniu aby tylko lekko się gotował ok 1,5 godziny. Po tym czasie dodajemy dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i lubczykiem. Gotujemy jeszcze 15 minut. Podajemy z makaronem. Smacznego. ;)