Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z dodatkiem dyni

Rosół z dodatkiem dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 443

Dodano:

Odsłon: 112

Delikatny rosołek z dodatkiem dyni. Polecam.

Składniki

  • 3 skrzydełka z kurczaka,
  • 2 udka z kurczaka,
  • ok 4 litry wody,
  • 3 liście laurowe,
  • 4 ziela angielskie,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • kawałek pora,
  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 300 g dyni,
  • sól i pieprz do smaku,
  • kurkuma,
  • lubczyk,
  • makaron.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka z zimną wodą dodajemy skrzydełka i udka z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu 30-40 minut. Marchewkę, pietruszkę, por i seler kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Cebulę opalamy na palniku u również dodajemy do garnka. Wrzucamy również liście laurowe i ziele angielskie.

    Rosół gotujemy na najmniejszym ogniu aby tylko lekko się gotował ok 1,5 godziny.

    Po tym czasie dodajemy dodajemy dynię pokrojoną w kostkę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i lubczykiem. Gotujemy jeszcze 15 minut.

    Podajemy z makaronem.

    Smacznego.
    ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń