Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z gęsi.

Rosół z gęsi.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1657 Ocena: 24928

Dodano:

Odsłon: 1380

Rozgrzewający, smaczny rosół ugotowany na gęsinie.

Składniki

  • korpus z szyją i skrzydłami z gęsi
  • włoszczyzna suszona
  • sól do smaku
  • Pieprz ziołowy do smaku
  • liść laurowy 2 szt.
  • ziele angielskie 4 szt.
  • makaron nitki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rosół z gęsi.

Przygotowanie

  1. Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń