Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, smaczny rosół ugotowany na gęsinie.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3158
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1850
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 499
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3158
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1850
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 499
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem. Smacznego !!!