Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, smaczny rosół ugotowany na gęsinie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7670
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2835
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7670
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2835
Składniki
Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem. Smacznego !!!