Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający, smaczny rosół ugotowany na gęsinie.
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Polecam.
Odsłon: 247
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 348
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 727
Składniki
Oczyszczony, wymyty korpus zalewamy zimną osoloną wodą i gotujemy do powstania szumowin. Powstałe szumowiny zdejmujemy łyżką cedzakową. Dodajemy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i pozostałe przyprawy. Gotujemy około 2 godzin. Pod koniec gotowania jeszcze raz próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Podajemy z ulubionym, w między czasie ugotowanym makaronem. Smacznego !!!