Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś rano przywitał nas mróz a że jestem lekko przeziębiona postanowiłam ugotować rosół, mam swoje gęsi, kaczki, kury więc można robić pyszne jedzenie. Tym bardziej że rosół ze swojego drobiu smakuje o niebo bardziej niż z kupnego.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1107
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8203
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1107
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8203
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i wymoczone mięso gęsi oraz warzywa i opaloną cebulę.
Wszystko zagotować a od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej 3 godziny wtedy rosół jest klarowny a nie mętny.
Gdy mięso jest już miękkie dodać drobno pokrojony czosnek i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zagotować.
Na sam koniec przygotowania rosołu dodać natkę pietruszki i lekko zagotować.
Rosół podałam z ziemniakami bo tak lubimy najbardziej i szczyptą świeżo zmielonego pieprzu kolorowego.