Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir dodany do tradycyjnego rosołu podkreśla jego smak i działa rozgrzewająco.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6610
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326989
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6610
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4535
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326989
Składniki
Z umytej papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z imbiru zeskrobujemy skórkę. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
Bulion drobiowy wlewamy do garnka, dodajemy oczyszczony imbir, marchewki, pietruszkę, seler, por, paprykę, ząbki czosnku oraz cebulę. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
Zbieramy szumowiny i wyjmujemy wszystkie składniki. Doprawiamy curry, lubczykiem, solą i pieprzem.
Marchewkę oraz paprykę kroimy i ponownie dodajemy do rosołu. Podajemy z makaronem.