Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir dodany do tradycyjnego rosołu podkreśla jego smak i działa rozgrzewająco.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1042
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1534
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1042
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1534
Składniki
Z umytej papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z imbiru zeskrobujemy skórkę. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
Bulion drobiowy wlewamy do garnka, dodajemy oczyszczony imbir, marchewki, pietruszkę, seler, por, paprykę, ząbki czosnku oraz cebulę. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
Zbieramy szumowiny i wyjmujemy wszystkie składniki. Doprawiamy curry, lubczykiem, solą i pieprzem.
Marchewkę oraz paprykę kroimy i ponownie dodajemy do rosołu. Podajemy z makaronem.