Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir dodany do tradycyjnego rosołu podkreśla jego smak i działa rozgrzewająco.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10184
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10184
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Składniki
Z umytej papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z imbiru zeskrobujemy skórkę. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
Bulion drobiowy wlewamy do garnka, dodajemy oczyszczony imbir, marchewki, pietruszkę, seler, por, paprykę, ząbki czosnku oraz cebulę. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
Zbieramy szumowiny i wyjmujemy wszystkie składniki. Doprawiamy curry, lubczykiem, solą i pieprzem.
Marchewkę oraz paprykę kroimy i ponownie dodajemy do rosołu. Podajemy z makaronem.