Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir dodany do tradycyjnego rosołu podkreśla jego smak i działa rozgrzewająco.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 487
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 207
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 487
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 207
Składniki
Z umytej papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z imbiru zeskrobujemy skórkę. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
Bulion drobiowy wlewamy do garnka, dodajemy oczyszczony imbir, marchewki, pietruszkę, seler, por, paprykę, ząbki czosnku oraz cebulę. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
Zbieramy szumowiny i wyjmujemy wszystkie składniki. Doprawiamy curry, lubczykiem, solą i pieprzem.
Marchewkę oraz paprykę kroimy i ponownie dodajemy do rosołu. Podajemy z makaronem.