Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imbir dodany do tradycyjnego rosołu podkreśla jego smak i działa rozgrzewająco.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21629
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21629
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 163
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Z umytej papryki usuwamy gniazdo nasienne. Z imbiru zeskrobujemy skórkę. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy.
Bulion drobiowy wlewamy do garnka, dodajemy oczyszczony imbir, marchewki, pietruszkę, seler, por, paprykę, ząbki czosnku oraz cebulę. Gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości warzyw.
Zbieramy szumowiny i wyjmujemy wszystkie składniki. Doprawiamy curry, lubczykiem, solą i pieprzem.
Marchewkę oraz paprykę kroimy i ponownie dodajemy do rosołu. Podajemy z makaronem.