Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co robicie z włoszczyzną? Ogólnie wiadomo, do rosołu. A obierki? My kolekcjonujemy w zamrażarce, później robimy bulionetkę lub stosujemy do warzywnego wywaru. Rosół z kaczki zaczęliśmy dzień przed. Do tego makaron soba <3
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 93
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 140
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Składniki
Jeśli nie posiadacie obierek z włoszczyzny, to można uraczyć się pęczkami włoszczyzny (kapusta, marchew, pietruszka, seler, pozostałości po natkach- pietruszki i koperku). Cebule obieramy, przypalamy. Obierki, marchewki, mięso, ziele angielskie, liście laurowe, liście kaffiru zalewamy zimną wodą (około 5 cm ponad poziom zalewanych warzyw i mięsa). Wsypujemy łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i zbieramy szumowiny. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godzimy. Marchew wyławiamy. Wywar przerzedzamy. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, pół pęczku posiekanej natki pietruszki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Podajemy razem z rosołem. Posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.