Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co robicie z włoszczyzną? Ogólnie wiadomo, do rosołu. A obierki? My kolekcjonujemy w zamrażarce, później robimy bulionetkę lub stosujemy do warzywnego wywaru. Rosół z kaczki zaczęliśmy dzień przed. Do tego makaron soba <3
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 482
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 820
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 482
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 820
Składniki
Jeśli nie posiadacie obierek z włoszczyzny, to można uraczyć się pęczkami włoszczyzny (kapusta, marchew, pietruszka, seler, pozostałości po natkach- pietruszki i koperku). Cebule obieramy, przypalamy. Obierki, marchewki, mięso, ziele angielskie, liście laurowe, liście kaffiru zalewamy zimną wodą (około 5 cm ponad poziom zalewanych warzyw i mięsa). Wsypujemy łyżeczkę soli. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i zbieramy szumowiny. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godzimy. Marchew wyławiamy. Wywar przerzedzamy. Do wywaru dodajemy pokrojone marchewki, pół pęczku posiekanej natki pietruszki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Podajemy razem z rosołem. Posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.