Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół z kaczki

Rosół z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 169 Ocena: 933

Dodano:

Odsłon: 188

Tradycyjny rosół gości na naszych stołach dosyć często. Dziś wersja w kaczką. Dużo włoszczyzny oraz zieleniny. Potrzeba również cierpliwości, gdyż powinien się długo gotować.

Składniki

  • Porcja rosołowa z kaczki
  • Włoszczyzna: marchew (3-4 szt.), seler (mały korzeń), opcjonalnie por
  • Dodatki: Liście selera, liść lubczyku, suszona włoszczyzna, sól (1 łyżeczka), natka pietruszki, makaron domowy.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Do zimnej wody wrzucić kaczkę.

  2. 2. Dołożyć marchew, seler, liście selera, liść lubczyka, włoszczyznę, sól.
    3. Po ok. 30-40 min. można dodać por.
    4. Gotuję min. 1 godzinę na wolnym ogniu. Oddzielam mięso od kości.
    5. Podaję z domowym makaronem nitki i posypuję natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń